• » Inici
  • » Sobre el web

Institut Universitari d'Estudis Europeus

Sobre el web

Objectius d'accessibilitat

Aquest lloc web esta dissenyat i desenvolupat d'acord amb les directrius de W3C (Consorci de World Wide Web) i les exigències del WCAG (Directrius d'Accessibilitat de Continguts de Web). El nostre desig és que tota la informació publicada aquí sigui accessible i útil per a tothom, independentment de la discapacitat que puguin tenir i del navegador web o sistema operatiu que es faci servir.

Si vostè té problemes per accedir a alguna part de la web, si us plau facin-s'ho saber per tal de millorar aquest lloc.

Ajut i consells d'ús

Aquí trobarà alguns consells que li farà més fàcil utilitzar el nostre lloc web. Molts dels consells són també vàlids per altres llocs web.

Grandària del text

Aquest lloc web fa servir grandàries de font relatius, el que significa que la grandària del text és ajustable amb la funcionalitat de cada navegador web. El mètode per a canviar la grandària de text varia segons el navegador web que faci servir. Si vostè no sap quin navegador web esta fent servir, pot veure el nom en la part superior de la finestra o en la barra de menú.

En la major part dels navegadors web és possible canviar la grandària del text o ampliar la pàgina sencera de forma similar. Si vostè no està segur de com fer-ho en el seu navegador web, la informació hauria d’estar disponible en la documentació del navegador o en el seu sistema d'ajuda.

Noves finestres

En general, cap enllaç obre una nova finestra. Si un enllaç és obert en una nova finestra aquesta serà clarament senyalitzat.

Si vostè desitja obrir un enllaç en una nova finestra o una nova pestanya, ha de fer clic en el botó dret del seu ratolí i seleccionar "Obrir una nova finestra " o “Obrir una nova pestanya". També pot prémer una tecla mentre clica en l'enllaç per a obrir-hi la nova finestra o pestanya. La tecla depèn del seu navegador web i del sistema operatiu, però els més comuns són Ctrl en Windows i Cmd (Apple) en Mac OS X.

Navegació amb el teclat

Si vostè té dificultats fent servir el ratolí sovint és més fàcil navegar fent servir el teclat. En la majoria de navegadors web es fa amb la tecla Tabulador per a anar al següent enllaç, i la tecla Enter o Tornar per activar l'enllaç. Per a anar a l'enllaç anterior, premi la tecla Shift mentre polsar la tecla Tabulador.

Tecles d’accés

Per ajudar a la navegació amb el teclat, es fan servir les següents tecles en cada pàgina d'aquest lloc web:

  • S Salta la navegació al contingut principal de la pàgina (enllaç dins de la pàgina)
  • 0 Sobre aquest lloc web
  • 1 Pàgina d'inici (home)
  • 3 Mapa web
  • 7 Contacte

Les formes d'ús de les tecles d'accés varia entre els navegadors web i sistemes operatius. Normalment amb Windows l'accés es fa mantenint pressionada la tecla Alt i prement alhora la tecla d'accés i després pressionant Enter. Amb Mac és Ctrl + la tecla d'accés.

Impressió

Aquest lloc web fa servir fulls d'estil (CSS) per tal que els navegadors adaptin les pàgines automàticament per impressió. D'aquesta manera, no cal tenir una versió especial de les pàgines per a la impressió. L’única cosa que vostè ha de fer és utilitzar la funció d'impressió incorporada en el seu navegador web.

A la pàgina impresa no apareixen els menús ni d’altres funcions de navegació, el text és font tipogràfica serif i la grandària del text és ajustada per a la impressió. Si vostè desitja previsualitzar el document abans d’imprimir-lo, seleccioni "Vista preliminar" en el seu navegador web o finestra d'impressió.

Universitat Autònoma de Barcelona · Edifici E-1 · 08193 Bellaterra · Barcelona · Tel 93 581 20 16   produït per malabars