• » Inici
  • » Activitats

Institut Universitari d'Estudis Europeus

Activitats

2nd EMUNI Research Souk. Multi-Conferencia Euromediterránea de Investigación

El IUEE va acollir la conferència local de Barcelona a la 2ª Multi-Confèrencia Euromediterrània d’Investigació organitzada per la EMUNI University que va ser implementada de forma simultània en 19 ciutats euromediterràneas.

La II Multi-conferència Euromediterrània d´Investigadors en Formació va tindrà lloc, simultàniament, a 19 ciutats d´Europa, d´Àfrica i del Pròxim Orient. L´esdeveniment de Barcelona, sota el títol "Living Together in the Multi-cultural Society", va ser organitzat per l´Institut Universitari d´Estudis Europeus (IUEE), en col·laboració amb la  UAB i l´Observatori Mediterrani de la Comunicació (OMEC).

La sessió inaugural va compta amb les ponències: "Ciutats mediterrànies: ´xarxa de xarxes´ o la refundació de noves oportunitats econòmiques", a càrrec de Blanca Vila Costa, catedràtica de Dret Internacional Privat de la UAB i directora de l´IUEE; "Comunicació, cooperació i canvi social en la regió mediterrània: investigació, projectes i formació", amb Teresa Velázquez, catedràtica de Periodisme de la UAB i presidenta de l´OMEC; i "Mediterrani: un espai d’intercanvis", a càrrec de Jordi Bacaria, catedràtic d´Economia Aplicada de la UAB i director del Grup d´Investigació GREPI.

A continuació es van desenvolupar els tres panels de presentació de treballs de recerca realitzats per investigadors en formació, tant de la UAB com d’altres universitats, sota els títols: "Més enllà de la política: els efectes de l’ocupació al Territori Palestí"; "L’energia en les relacions Euromediterrànies; i "Comunicació i investigació en la regió mediterrània. Moviments polítics, significacions culturals i protecció delsjoves en la producció audiovisual".

EMUNI (Euro-Mediterranean University) és una universitat i, alhora, una xarxa amb 141 institucions membres procedents de 37 països diferents, amb seu a Eslovènia, que va néixer l’any 2008 com a projecte de la Unió per a la Mediterrània.  El seu objectiu és la presentació de projectes de recerca realitzats per investigadors en formació sobre temàtiques actuals que afecten la regió Euromediterrània, un àrea que es troba en contínua evolució i pateix una profunda interacció econòmica, cultural, política i social.

14/06/2010  | Campus UAB

Universitat Autònoma de Barcelona · Edifici E-1 · 08193 Bellaterra · Barcelona · Tel 93 581 20 16   produït per malabars