• » Inici
  • » IUEE
  • » Presentació

Institut Universitari d'Estudis Europeus

Presentació

Qui som

L'Institut Universitari d'Estudis Europeus (IUEE) és una institució pública creada l'any 1985 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'IUEE està organitzat com un centre interdisciplinari dedicat a l'educació superior, la recerca i la formació i la capacitació en temes europeus o d'interès per a la Unió Europea.

El nostre professorat inclou experts dels diferents departaments de la UAB (Dret, Ciències Econòmiques, Història, Sociologia, Ciència Política i Relacions Internacionals) així com d'altres universitats catalanes. L'IUEE també acull professors visitants de reconegut prestigi i joves investigadors d'arreu del món.

Què fem

Com a centre d'estudis avançats sobre el procés d'integració europea, l'IUEE realitza les següents activitats:

Estudis de Postgrau

L'Institut és responsable de la organització acadèmica del Programa de Doctorat en Relacions Internacionals i Integració Europea i del Màster Oficial en Integració Europea de la UAB. També es responsable de la organització i gestió del Màster en Polítiques Europees de Cooperació Internacional al Desenvolupament.

Recerca

L'IUEE articula les seves activitats de recerca a través de quatre grups especialitzats i interdisciplinaris que desenvolupen la seva activitat gràcies a projectes finançats per institucions públiques i privades: Governança Multinivell a la Unió Europea (EUgov), Observatori de Política Exterior Europea, Economia Política de la Integració (GREPI) i l'Equip ACCEPLAN, especialitzat en temes d'accessibilitat.

Com a centre de recerca dedicat al procés d'integració europea, l'IUEE s'ha especialitzat en temes relacionats amb la governança multinivell (institucions i polítiques), la Unió Econòmica i Monetària, el paper de la UE com a actor internacional i les polítiques europees d'integració social. Les activitats de recerca inclouen també les relacions d'Europa amb Amèrica Llatina, Mediterrània i Àsia Oriental.

Consultoria

L'IUEE ofereix serveis educatius, elabora estudis, informes i avaluacions per encàrrec, i proveeix assessorament en temes europeus a institucions públiques i privades.

Conferències i seminaris

Amb l'objectiu de millorar el nivell general de coneixement sobre temes europeus, l'IUEE organitza regularment conferències públiques i seminaris de treball. També col·labora amb diferents institucions públiques per acostar la UE als ciutadans.

Publicacions

L'IUEE publica regularment llibres, monografies (Quaderns de Treball) i documents de treball amb format electrònic (working papers).

Alhora, l'IUEE es presenta com a plataforma de difusió del treball de recerca sobre la integració europea, publicant regularment libres, monografies (Quaderns de Treball), documents de treball en format electrònic o en paper.

Universitat Autònoma de Barcelona · Edifici E-1 · 08193 Bellaterra · Barcelona · Tel 93 581 20 16   produït per malabars